Ja se sjecam ko mali ljeti ili kad nema skole prije rata jutarnjeg programa, a i ostalog na TV-u tada. Bio Dusko Dugousko, vrlo pametan i smijesan crtani cak i za odrasle, dobre fore, onda Branko Kockica, isto zabavna lijepa obrazovna emisija, pametan smijesan onaj presenter Branko, onda opstanak isto edukativno, lijepa emisija o zivotinjama, i onda jos neke cak opere Talijanske. Nisam gledao te opere, i tad mi bilo dosadno, ali kazem koji je to nivo kulture bio sve skupa I za odrasle isto tako, koji dokumentarac, neki klasik dobar film, pametan humor ko nadrealisti, i neka popularna 1 ili 2 US serije, i naravno vazda sport, futbal, kosarka i sve zivo. Danas bi ljudi, i djeca koja gledaju za mene cudne izopacene, abstraktne crtane i likove, rekli pa to je glupo i dosadno. Stvarno to je bilo zdravo drustvo i za djecu pogotovo a bila fino sekularna, socijalisticka drzava. Al onda su roditelji nas nasi syebali malo par godina nakon sto je Tito umro, al morao je kad tad neizbjezno bilo.
Al ne samo kazem, danas sve neki vjernici, nacionalisti, dobri cestiti ljudi ko fol, a samo se ovo sranje gleda i prikazuje, a tad sve sekularni socijalisti a sve fino, moralno, obrazovno na TV-u samo od sebe. A isto i sa politikom i kriminalom i korupcijom i opstim kriminalom, sto vise vjernika i pametnjakovica i novih patriota sa svih strana u vladi, to vise i sranja i kriminala i svega loseg u drustvu. Samo kazem ovo za one sto kazu to je do vjere i Boga i nemorala i da je vjernika vise kako bi to bilo dobro ko fol.
Jest zaboravio si da nabrojiš i one silne emisije o srpskim apostolima i hramovima kojim su nas školarce obrazovali svaki dan.
Prikaži sve komentare (258)