Ja sam protivnik buke, svima je poznato sta se radi i na koji nacin se dobijaju dozvole. Medjutim i ovi stanari malo serendaju. Centar grada je, turisticka atrakcija, a njima smeta buka. A smeta li im sto je kvadrat stana 4.000KM? Nek prodaju i kupe kucu u Hrasnici,hem mirno, hem im ostane para. Pa gdje ces onda kafu popiti u centru ljeti? Treba ovim gazdam samo zabraniti glasnu muziku i naplacivati po kvadratu bastu. Zamislite davu Dubrovniku zabrane restoranima baste? Smjesno.
Kao da se nešto izgubilo u prevodu. Ne žale se na buku od sipanja kafe, već na muziku koja dere iz večeri u večer mjesecima. Da je samo dok traje festival, pa i nekako. A to stanje nije samo u centru, već i na Grbavici, Marijin Dvoru itd. Nema u Hrasnici toliko stanova na prodaju.
Ima jarane zemlje u Hrasnici. Kupis 300kvadrata, napravis kucu. Ostane ti para koliko hoces. A zbog svih tuh kafica i restorana rade i ostale radnje, sto automatski privlaci turiste, sto automatski povecava cijenu kvadrata. Znaci jedno drugo implicira. Kad bi se jedna karika u tom lancu otkinula, centar bi postao kao centar u Travniku. Pa sta mislis kakva je situacija u Frankfurtu? U centru Frankfurta zivot vrvi 0-24h. Ko hoce mir i tisinu, fata se prigradskih naselja.
Prikaži sve komentare (106)