Eto koliko je samo cijenjena pozicija predsjednika SDAa,i koliko je u zadnjih 30tak godina izgubila smisao,da ovakvom jednom klovnu dozvoljavaju da se kandiduje uopste. Obama se 7 godina,samo slika,pozira,ko "vidite mene sto sam crnac,a predsjednik",a po svm statistikama najjaloviji predsjednik u istoriji,ni po cemu nece ostati zapamcen,osim po tome sto je Crnac,i ako ga ko ipak na kraju ne rokne,onda ce da mu nadodaju da je bio milion puta bolji nego sto realno jeste. U stvari,Ameriku i ne vode predsjednici,nego sive eminencije,u liku anglisaxonskih mocnika,koji su dozvolili cifutima da se stave u prvi plan,ali su London i Kraljica nmbr 1,ne smao u Usa,nego u citavom svijetu.
"ni po cemu nece ostati zapamcen" Nemas pojma o cemu pricas! -Reforma zdravstva -Reforma imigracijskog sustava -Diplomatski odnosi sa Kubom -Pregovori sa Iranom Citaj...
Imajuci u vidu AMericke predsjednike,koji su se borili za nezaviosnost,koji su se borili protiv FAsizma,koji su se borili za slobodu Crnaca,koji su vodili AMeriku u vrijeme hladnoga rata sa SSSrom itd,njegova uloga je minorna. Nedavno je napravljena anketa medju AMerima,i najveci broj gradjana ga smatra jednim od najjalovijih predsjednika u istioriji,cak je klempavi i smijesni klovn George W Bush,popularniji od Obame. Tesko je poceti uspostavu diplomatskih odnosa sa Kubom,u vrijeme kada Fidel Castro,a samim tim i Komunizam na Kubi(vidjet ce se uskoro),dozivljava svoje posljednje dane. Pa morao je nesto raditi u ovih 7 godina,nije mogao samo sjediti u Bijeloj Kuci. Ostace posebno upamcen po tome da je za vrijeme njegovog mandata,Isil,kao najkrvolocnija teroristicka organizacija,u istoriji,dozivjela svoju expanziju,i da je u stvari crnacka marioneta,koju su isturili angloxasonski mocnici,da svijetu prikazu Americku demokraticnost,a u sustini ne hebe ga niko ni za sta. Opste je poznato da AMerickim predsjednicima,placaju i predsjednicke kampanje,mocnici,i sive eminencije,koje zapravo upravljaju svijetom preko njih. AKo se neki od njih otrgnu kontroli,kao sto je bio slucaj sa par njih (Kenedi i Linkoln ubijeni,Nixonu namjestena afera WAtergate) onda vrlo brzo stradaju.
Prikaži sve komentare (74)