Medipol Global
61

Besplatni pregledi pacijenata organizovani u Zenici i Istočnom Sarajevu, učestvovali renomirani stručnjaci

Medipol Global, turska zdravstvena grupacija, u saradnji sa Sunce Poliklinikom s dnevnom bolnicom u Zenici i JZU Bolnicom "Srbija" u Istočnom Sarajevu, Kasindolu, Ljekarskom komorom Zeničko-Dobojskog Kantona te Ljekarskom komorom RS organizirala je "Dane besplatnih pregleda pacijenata".

Profesor dr. Bekir Yavuz Ucar i doc. dr. Bilgehan Catal, renomirani stručnjaci u svojim oblastima, bili su na raspolaganju građanima, pružajući im savjete i pomoć zasnovanu na svojem bogatom iskustvu.

Medipol, vodeća turska univerzitetska bolnica poznata po najsavremenijoj tehnologiji, prošle je godine otvorila predstavništvo u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ovo predstavništvo omogućuje pružanje usluga u suradnji s najboljim doktorima i specijalistima iz različitih oblasti iz Turske.

Pacijenti se mogu javiti za drugo mišljenje tako što će ga dobiti potpuno besplatno uz pomoć ljekara koji obavljaju konsultativne preglede u predstavništvu, na način da preuzmu od pacijenata nalaze, prevedu iste i pošalju specijalistima u našu ustanovu u Turskoj na razmatranje i konačnu odluku o dijagnozi.

Tokom boravka u našoj državi, profesor Ucar istaknuo je da je većina pacijenata koje je pregledao već imala operacije, a mnogi su se obratili prekasno. Naglasio je važnost pravovremene brige o zdravlju u ovom složenom području, posebno s obzirom na pacijente s parezom i paralizom u vratnom dijelu.

Specijalist dr. Catal, posvećen sportskoj hirurgiji i rehabilitaciji sportskih ozljeda, također je istaknuo zadovoljstvo što je mogao pomoći pacijentima diljem Bosne i Hercegovine.

"Imali smo čast dovesti dva izuzetna stručnjaka koji su konsultovali i usmjerili pacijente prema najboljim mogućim rješenjima, bilo da je riječ o konzervativnom liječenju ili operativnim zahvatima. Veliki broj pacijenata iz Bosne i Hercegovine odazvao se ovom događaju. Ova organizacija postigla je izvanredan uspjeh, s više od 160 primljenih pacijenata tokom samo dva dana konsultacija širom zemlje. Ovim putem posebno želimo zahvaliti direktoru dr. Enveru Šabiću, vlasniku Sunce Poliklinike s dnevnom bolnicom u Zenici, direktoru Nebojši Šešliji JZU Bolnice 'Srbija' u Istočnom Sarajevu, i prim. dr. Tariku Kapidžiću, predsjedniku Ljekarske komore Zeničko-Dobojskog Kantona na organizovanju stručnog sastanka sa specijalistima ortopedima iz Zenice i šire kao i na izuzetnoj organizaciji i srdačnom dočeku već pomenutih naših saradnika. Bez njihove pomoći i pomoći njihovih saradnika, ne bismo uspjeli privesti ovaj projekt kraju. U narednom razdoblju, planiramo ponoviti ovakvu inicijativu zbog izuzetnog interesa građana i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine", izjavila je Lejla Brkan, menadžerica za BIH iz Ureda za internacionalne usluge pacijenata Medipola.

Ukoliko liječenje nije moguće obaviti u BiH, predstavnici će se obratiti Medipolu za drugo besplatno mišljenje i dalje upute o liječenju.

Ured predstavništva Medipola u Sarajevu možete kontaktirati putem e-maila:

[email protected] ii broja telefona +387 61 738 391

Također, možete ih posjetiti na adresi Mula Mustafe Bašeskije 65 u Sarajevu ili posjetiti njihovu web stranicu: https://info.medipol.com.tr/onkolosko-bs.