Ovi generali u Hrvatskoj nisu davali naredbe da se kolju i ubijaju muskarci i masovno siluju zene, kao npr. sto je to bio slucaj sa Srebrenicom. Oficir treba biti castan i pravedan i postavljati primjer drugima, a ne biti saucesnik i dolijevati ulje na vatru, kao u Srebrenici i ostalim djelovima Bosne i Hercegovine. U Oluji su mnogi morali napustiti svoje domove, zivi, i mogu se vratiti ako nemaju krvi na rukama. A ko ce se u Srebrenicu vratiti?
Imala je i Bosna i Hercegovina. Bilo je propusta kod nekih, kao i svugdje, al' nisu sistematski civile ubijali i mucili.
Stoko ustaska 2000 ubijeno i to uglavnom posle 4 i 5.8 200 000protjeranih, raketiranje civilne kolone avionom . Nisu generali odgovarali zato sto su direktno bili u kaciju ukljuceni amerikanci onaj Klark i politicari sam je to priznao Galbrajt ambasador i naveo je da je HVo usao na BIH teritoriju i dosao do Bl ako to nije agresija onda ne znam sta je... Usa je krila svoje tragove zato nisu osudjeni.... inace je u hagu dokazano da je oluja bila zlocinacki planirani podhvat s samog vrha
Prikaži sve komentare (41)