Knjige o djeci pisu oni koji ne mogu imati djece... Zanimljivo.. Mislio sam da je cudnovato to,sto je Betoven svirao gluh... No ovo je jos cudnovatnije... Lajk za brade,spica su...
Kako misliš, ne mogu imati djecu? Nisam pročitao da su sterilni. Ako je nekim informacijama vjerovati, gay osobe samo malo u statistici zaostaju iza hetero ljudi po pitanju biološkog potomstva s barem jednom djetetom (dakle, skoro je ista šansa da on ne postane otac, kao i ti). Nije mala učestalost da prijatelj i prijateljica zajedno odgajaju dijete, a šteta po dijete je manja u odnosu na djecu iz razorenih brakova gdje su odnosi trajno narušeni. Isto tako, veliki procenat nikad se ne deklarira i prisile se na hetero život. Isto tako, nijedan zakon ne isključuje opciju usvajanja od strane jedne osobe, ako se zadovolje ostali uvjeti (treća osoba u jednadžbi nije zakonski bitna). Zasto ti je na umu isključiva opcija da njih dvojica ne mogu imati zajedničko biološko dijete?
@bleso Svaka cast! @Svilena bubica: ista je reciprocitetna šansa da hetero muškarac bude pedofil! Udomio sam djevojčicu prije 13 godina. Kad je napunila 16, i uz njen pristanak, odobreno je usvajanje. Socijalna radnica znala je da s nama živi još jedan muškarac s kojim sam u vezi već 17 godina. To je znala i sudinica! Djevojka je nedavno postala punoljetna, upisala je faks koji je željela i za sada se ne namjerava odseliti od nas. Čak razmišljamo da se zajedno iselimo negdje nećemo biti pod stalnim operzom i strahom zbog najobičnije šetnje po gradu ili odlaska u kino. I za one koji se pitaju... Ne, nismo od nje napravili lezbijku. Ona je hetero. Pa sad lupajte minuse.
Prikaži sve komentare (197)