Po komentarima se vidi da su Sarajlije ljubomorne za Tuzlu. Da razjasnimo, ovo malo države na aparatima, godinama održava proizvodnja soli, uglja, kamena, kreča. Dalje, Konjuh i slični, Dita i slični, a sve to godinama polahko propada baš zbog Sarajeva i pokušaja premještanja svih industrija u glavni grad, a glavni grad za takve industrije nije sposoban. Sarajlije, budite jednom realni, otvorite oči i onda prokomentarišite situaciju. Da Tuzla nije imala sve ove godine obaveze prema glavnom gradu, koji je ujedno i najveći izvor korupcije u Bosni, regiji, pa i šire, danas bi Tuzla bila daleko razvijen grad. Nemam lično ništa protiv Sarajeva, ali da su se tolike pare, raspoređivale bez korupcije na jačanje isarajeva, a i Tuzle, danas bi oba grada bila daleko bolja. Eto, toliko.
Zato trebamo tražiti finansijsku autonomiju Tuzlanskog kantona. OK zajednički projekti tipa autoput, željeznice, i te veće stvari ali kad su u pitanju porezi treba da te pare ostaju na TK kad ih već TK najviše proizvodi. Svi veći rudnici su u našem kantonu, isto tako i zeničko-dobojski kanton treba da traži veći stepen autonomije. Vidjeli bi onda kako Sarajlije sele iz Sa u TZ i Ze.
Na tome se radi, ali ne s ciljem poboljšanja Tuzle, ja vidim cilj samokrađe. Kukić je se ubacio u tuzlu da je malo zatvori od Sarajeva, kako bi on imao šta hamzi ga hop. Nažalost, samo narod kad se dobro razbudi može nešto promijenit. Ne znamo mi šta nama godi. Ni o čemu ne možemo pričati, a da ne miješamo politiku, a ako bi neko radio nešto dobro za Tuzlu i Bosnu, to je Mirnes Ajanović. Sjećam se 2001, kad je u parlamentu sam branio tuzlanske industrije i protivio se privatizaciji, a onda ga skloniše, kao da ne postoji.
Prikaži sve komentare (120)