A sada malo o "grandiose delusions". Svi bosanski sportski uspjesi od "nezavisnosti" do danas staju u dva imena, dvojicu talentovanih sportista - Edin Dzeko i Mirza Teletovic. Dzeko je Bosnu stavio na fudbalsku mapu svijeta, a do tada je bila u drustvu Andore. Mirza je nesto slicno uradio za kosarku. Nista pretjerano, ali su se pojavili na mapi. Tu pocinje i zavrsava prica o sportskoj velesili Bosni, a za sve one koji to ne vide postoje fanaticosi, pjevanje i navijanje, "repka", najavljivanje sasvim izvjesnih milionskih transfera, razni televizijski i novinski hvalospjevi i sve ostalo sto je potrebno da jedan mis pomisli da je slon. Navijaci reprezentacije koja se jednom u 20 godina kvalifikovala na neko medjunarodno takmicenje sada sa visine gledaju na Rumuniju, Izrael, Grcku ili Vels. Kad bi jednom prestali da nosom parate oblake, da se malo prizemljite i da ne ocekujete nemoguce, mozda bi rastereceni sportisti napravili mnogo vise.
Svakoj maloj zemlji kakva BiH realno jeste su to "grande delusions" kako kažeš, a 100% se slažem da je previše očekivati da se sad svaki put kvalifikujemo na svako prvenstvo... Ono što se ne slažem je da su ova dvojica "stavili" nas na mapu sporta... Sergej - dijelio prvomjesto najboljeg strijelca Bundeslige davno prije nego je Džeko sam piškio (haman), Salihamidžić- bio praktično zvijezda Bajerna, zabijao ManUtd-u i Barci u gostima. Meho Kodro, bio prvi napadač Barce samo neki koji mi odmah padaju napamet... Repka sama otimala masu bodova Španiji i inim, falio nam go na Koševu za plasman itd, itd, itd... i to sve iz 3 ili 4 šešira napravili '90 i '00 -ih... Bilo nas i prije paće nas opet biti, sa manje ili više uspjeha... A sad da smo se digli trenutno JESMO, a za to KRIVIM 98% SAFETA SUŠIĆA I stručne formacije i taktike protiv realno slabijih. Unazadio nas lik 2 godine bar... Da smo bar jako slabi Kipar klepili, sad bibili na diobi 2.mjesta.... Ali SAFET je bio tu....
Allydax, ti si za nijansu realniji od ove gore budale zvane Luigi. Fudbalska reprezentacija se jednom kvalifikovala na medjunarodno takmicenje. Nisam siguran za kosarkasku, da li je jednom ili vise puta, ali i jedna i druga su uradile samo to - kvalifikovale se. To je sve. Ostali sportovi u Bosni su klinicki mrtvi, ali to se ne moze zakljuciti kada se citaju novinski clanci, a pogotovo ne na osnovu komentara. Ti komentatori i komentari dolaze iz svijeta fantazije, gdje su kuce od cokolade i prozori od marmelade.
Prikaži sve komentare (109)