"Modernizacija grada: Zenica danas ima 14 kružnih tokova i modernu saobraćajnicu" ... i najzagađeniji zrak u Evropi. Nažalost.
Jeste više dosadni sa tim zagađenjem. Ne kažem da nije zagađeno, ali se toliko to forsira za Zenicu, da bi čovjek rekao da su u zemlji svi drugi gradovi bez trunke zagađenja, što uopće nije tačno. Koliko puta mi se samo dogodilo, pogotovo u jesen i zimu, kada dođem u Sarajevu, da se prst pred okom ne vidi od zagađenja. Jednom sam čak profulao izlaz iz grada jer je magla bila toliko gusta da se raskrsnica ne vidi, a kada udahneš, ujeda za grlo i oči. No po pričama, ispade da mi u Zenici udišemo bojeve otrove i to uglavnom pričaju ljudi koji uopće ne žive u tom gradu.
Revane, jarane, nije magla zagađenje. Magla je vodena para, i nekad je začinjena dimom od uglja, malo prašine i malo sumpordioksida. Zrak u Zenici je zagađen otrovima kakvih ima još samo u najnerazvijenijim dijelovima Kine, jer strani investitor NEĆE da investira u filtere, a domaći izdajnici mu pomažu u tome.
Prikaži sve komentare (174)