Motivacija mladima
241

Visoka škola CEPS iz Kiseljaka najuspješnijim kandidatima osigurala stipendije

CEPS Kiseljak
CEPS Kiseljak
Na Visokoj školi "CEPS – Centar za poslovne studije" u Kiseljaku održano je ovogodišnje testiranje za stipendije za učenike završnih razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Učenici su polagali test općeg znanja, te su na taj način imali priliku da svojim znanjem ostvare jednu od ponuđenih stipendija.

Cilj dodjele stipendija je da se mlade osobe prepoznaju i nagrade za postignute rezultate, kao i da se onima sa slabijim imovinskim stanjem pruži finansijska podrška i olakša studiranje.

CEPS Kiseljak
CEPS Kiseljak

Visoka škola CEPS je jedna od malobrojnih visokoškolskih institucija u regionu koja kroz navedeni vid finansijske pomoći želi pomoći svojim studentima na putu do konkurentne diplome za sljedeće studijske programe:

  • Pravne nauke (smjer: opće pravo);
  • Informacijske tehnologije (smjer: informacijski sistemi i tehnologije);
  • Zdravstvene studije (smjerovi: sestrinstvo, fizioterapija, sanitarni inženjering, gerijatrija);
  • Studij sigurnosti (smjer: kriminalistika);
  • Poslovna ekonomija (smjerovi: menadžment, menadžment javnog sektora i uprave, finansije i računovodstvo);
  • Saobraćaj (smjerovi: željeznički saobraćaj, cestovni saobraćaj);
  • Energetika (smjerovi: obnovljivi izvori energije, održavanje energetskih postrojenja, gospodarenje energijom i energetskom učinkovitošću i termotehnika);
  • Zaštita na radu i zaštita od požara (smjerovi: zaštita na radu, zaštita od požara);
  • Business Economics (smjer: management).

Budući studenti će na Visokoj školi "CEPS – Centar za poslovne studije" u Kiseljaku biti usmjereni na inovaciju kroz obrazovanje, ali i na stvaranje i primjenu znanja kroz istraživanje i projekte (drugačije i inovativno obrazovanje). U nastojanju da podrži i promoviše obrazovanje, te podrži studente da studiraju, CEPS će nastaviti da stipendira studente konstantno povećavajući iznos stipendija iz godine u godinu.

CEPS Kiseljak
CEPS Kiseljak

Pored navedenog, važno je napomenuti da je Visoka škola CEPS iz Kiseljaka sveobuhvatna institucija koja se brine o cjelokupnom razvoju studenata i nudi bogat vannastavni sadržaj, uključujući studijske posjete, studentske radionice, saradnju sa kompanijama, sportska takmičenja i volonterske angažmane, omogućavajući studentima da izgrade ne samo svoje znanje, već i karakter.

Cilj CEPS-a je pružiti vrhunsko i moderno iskustvo učenja koje će izravno utjecati na profesionalni razvoj studenata. Obrazovni programi koji se izvode na CEPS-u pomoći će studentima da ostanu konkurentni u današnjem okruženju koje se brzo mijenja.

Diploma CEPS-a predstavlja zvaničnu potvrdu znanja i međunarodno priznati dokument kojim se unapređuje pozicija na tržištu rada, povećava šansa za napredovanje u karijeri i ujedno stvara se osnova za dalje usavršavanje.