Da je neka nacionalna netrpeljivost u pitanju bila bi čitava katedrala na meti tih tvojih imaginarnih "nacionalista". Ovdje je vrlo očigledno da su to uradili neki pijani klinci, debili neodgojeni. Nikakve filozofije nema. Svi vi koji u ovome vidite nacionalizam vjerovatno ne izlazite navečer da vidite kakva nam je omladina, sve go debil, vandalizam im dođe ko hobi, ruše i lome gdje god stignu i šta god stignu tako da se i Papa jednostavno našo na putu nekom kabadahiji. Gadite mi se vi koji iz običnog vandalizma pokušavate stvorit nacionalizam samo da bi opravdali sopstveni šovinizam i netrpeljivost.
Seljačino: Katedrala je stalno na meti vandala, ali naravno da se ne piše o tome a najbolji su dokaz grafiti koji se stalno uklanjaju, a da ne spominjemo nabadanje kondoma na kip Isusov iznad ulaza prije nekoliko godina, tako da molim te, izvuci glavu iz dupeta i pomiriši stvarnost!
nije vazno izlazimo li mi koji vidimo to, vec policija koja paradira kolima kad vidi takvo vandalsko ponasanje, umjesto da izadje iz auta i malo te vandale izpendreci, samo produze dalje. fuj, kakvi mi, takva i drzava, omladina, sudstvo i policija. ovo sto kod nas ima, to neces vidjeti ni u zg, ni u bg. sramota.
Prikaži sve komentare (353)