Još jedna teza samozvanih bh eksperata na koju se svijet smije (piramide, neum, sutorina,..). Eto ugroženo 6 općina u BiH, ali nije ugrožena niti jedna u HR, čak ni ona u kojoj se gradi odlagalište. A zašto, zato što HR ima stručnjake za nuklearna pitanja koji rade zajedno sa slovencima u NE Krško, imaju i Institut za nuklearnu tehnologiju, fakultete koji se bave nuklernom tehnologijom itd itd. Svi ti ljudi su u skladu sa strukom angažirani na pronalaženju lokacije za smještaj nuklearnog otpada i onda imamo neka stranačka potrčkala koji pojma nemaju o spornim pitanjima.
jeste i svi ti strucnjaci slozili su se da odlagaliste bude odmah uz bih granicu. Ti si glup da tvojoj gluposti nema kraja....idiote jedan. Bezveznjakovicu
Samo se blamirate, odlagalište (skladište) će biti izgrađeno gdje oni odluče. Za izgradnju ovakvog skladišta potrebno je nekoliko uvjeta, pri i najvažniji geomorfološki sastav tla. Traže se vodonepropusne stijene koje sprečavaju širenje radijacije. Očito je kako lokacija odgovara i tu je kraj priče. Džabe se blamirate, kao što ste se godinama blamirali pokušavajući zabraniti gradnju pelješkog mosta, a čija gradnja upravo počinje. Ili kao što ste se blamirali Sutorinom, pa se sada ušutili, jer vam se čitav svijet smije.
Prikaži sve komentare (50)