SDA je ovdje u pravu. 1. Kakve je to kadrove dao DF? Jedan politolog vodi ministarstvo energetike. A kazu oni ce dati najbolje I profesionalce. Nidje veze. Ili Mandilovic za ministarstvo rada. I onda taj Bajrovic kaze: Neocekujte carobni stapic. Ili: Bice bolje za 30 godina. Ja nisam vidio veceg kretena. Moja struka je elekrtoenergetika. Kakvom kretenu je DF dao resor je indikator kakav je DF. I sta fali da kompletna vlada odlucuje o postavljenjima. Treba Bajrovic. Pa da postavi politologa I u Elektroprivredu. Koja demagogija. I samo im je prica raditi po zakonu. Pa braco ako Trhulj nije radio po zakonu podigni prijavu protiv njega. Ali hajde skontaj nesto da dignes koju tvornicu ili da neki rudnik revitaliziras ili da dobijemo koji blok termo ili hidro nakon 30 I vise godina. I sto bi se to recimo Grabovica ili Kamenica u Elektroprivredi branili da ostanu jos kad nista nisu napravili u tom mandate koji im je na izmaku. Treba li dati mjesta nekome da nesto napravi?
Ja nebranim ni SDA. Ali od DF se kao novih ocekivalo nesto drugo. A to nije politolog na mjestu ministra energetike. SDA je barem dovela Novalica za premijera koji dolazi iz realne ekonomije I bavi se realnim problemima. Ne supljom. To sam ocekivao I od DF.
Slazem se za Konakovica I mnoge druge to je sramota za SDA da oni u Sarajevu nisu mogli naci nekog drugog. Ali mislim da da je za Konakovica namjenjena uloga kurbana ili kurtona kako god hoces. Morace se se vuci nepopularni potezi a onda ce ga sutnuti. Znaci posluzice za jednokratnu upotrebu. Mi znamo SDA I sta je ona radila. Ali kazem DF je obecao svasta nesto a dobili smo Bajrovica. Ja bi za ministra prije postavio nekog cobana sa Bjelasnice ili Vlasica koji treba da misli o 100 ovaca nego nekog ovakog koji samo palamudi.
Prikaži sve komentare (100)