Nije problem do naroda, problem je do opstinskih vlasti i eko policije, gospoda hoce iz kancelarija da naplati dobre plate, rezultat toga su ovakve ulice, da kojim slucajem 50% svoga radnog vremena provedu na ulici rezultat bi bio drugaciji. U Njemackoj eko policija prekopa svaku kesu smeca i ukoliko nadje odrezak od komunalija vlasnik snosi racun za ciscenje smeca koje je baceno van kontejnera ili u pogresan kontejner, tokom godina izgradi se svijest kod naroda pa sami gradjani prijavljuju ako neko odlaze smece na nepropisan nacin. Nimaju Svabe urodjene gene za cuvanje cistih ulica nego ih lupaju po dzepovima, zbog toga oni imaju ciste ulice i smece rasporedjuju u kontejnere. Pogledajte kako se nasi gastarbajteri brzo nauce pravilno odlagati smece ali kad dodju na odmor u BiH vrati im se stara navika, najmanje 3 puta sam gledao da gastarbajteri sa Njemackim tablicama kroz prozor automobila izbace koru od banane, vjerujem da u Njemackoj to ne smiju pomisliti a kamoli uraditi.
...de mi to malo pojasni sa odreskom od komunalija...kako se ljudstvo "naćera" da koristi samo određene kese (koje očito sadrže pofatke o vlasniku kese)...slušam pažljivo..
Lijepo, prije nekoliko godina u Njemackoj neki nas Bosnjo je svaki dan kesu sa smecem bacao niz neku strmu padinu, smatrajuci da nikad nece biti kaznjen, medjutim eko policija je angazovala alpiniste da pokupe svo smece s te padine, prerovili su to smece i nasli racun od komunalija, vlasniku su naplatili ciscenje smeca, pored toga i kaznu, vjerujem da mu vise nece pasti na pamet da to radi.
Prikaži sve komentare (106)