Ono što je Novi Pazar u Srbiji to je Bužim u Bosni i Hercegovini. Zadrti SDA - ovci koji bacaju selame sa sto metara. Mozgom su Bužimljani još u ratu, samo se o ratu i džamiji tamo priča i ni o čemu više. Možda je to i razlog što su najzaostaliji '' grad '' u Krajini poslije Bosanskog Petrovca. I to jest selo, grad su bili jedino kad su te kule valjale kao dokaz neke '' urbanosti '' a to je bilo prije par stotina godina. I na ovo sve oni će opet odgovoriti sa nekakvim fazonima '' mi odbranili Bosnu, Hamze, Gazije, mi pravi vjernici, autohtoni Bošnjaci ... '' Uglavnom tamo je SDA oprala mozgove za sljedecih deset generacija najmanje. I ovo vam sve kažem kao čovjek koji je iz Krajine i zna ih u dušu. Svaka vama čast na svemu ali vrijeme je da se malo trgnete, zadrti ste do bola i prođe život kraj vas.
dobro kazes to, stvar je u tome da ovakvim projektima bi trebalo to poglavlje opisati filmovima ili drukcije dokumentirati, iistovremeno pogledati realnosti u oci, tj "od stare slave se ne zivi"....
Podsjeti me, nije li SDA dobila izbore u tom velikom ekonomskom, kulturnom i politickom centru kao sto je Bihac? :))) slazem se sa pranjem mozgova, ali ni po cemu se ostale opcine ne razlikuju od Buzima... nemoj se zavaravati da si sirokih pogleda jer si iz bihaca cazina krupe ili sta ja znam.. pretpostavljam da si babin dok si umjesto da pozdravis film ti popljujes buzimljane :))
Prikaži sve komentare (90)