Nakon velike pobjede
0

Džeko i saigrači odgovorili navijačima Galatasaraya na koreografiju kojom su ih pokušali ismijati

H. H.
Post Chengiza Undera koji je Džeko podijelio kao odgovor tifozima Galate (Foto: Twitter)
Post Chengiza Undera koji je Džeko podijelio kao odgovor tifozima Galate (Foto: Twitter)
Nogometaši Fenerbahčea su u 37. kolu turske Superlige pobijedili najvećeg rivala ekipu Galatasarayja rezultatom 1:0 i zadržali teoretske šanse za osvajanjem titule prvaka Turske, a nakon utakmice na Instagramu se oglasio i Edin Džeko koji je reagovao na koreografiju domaćih navijača upućenu igračima Fenera.

Naime, tifozi Galate su prije utakmice podigli koreografiju na kojoj je prikazano kako Džeko, Cengiz Under, Mert Hakan Yandas i Ismail Kartal gledaju ka trofejima prvaka Turske i Superkupa koji će vjerovatno pripasti Galati, a Dijamant je nakon velike pobjede na Instagram storyju podijelio post saigrača Chengiza Undera.

"Čak nas i oni vole", pisalo je u Underovoj poruci, a post je podijelio i Džeko kao svojevrstan odgovor navijačima Galatasarayja.

Podsjetimo, Edin Džeko je utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače, a u igru je ušao u 82. minuti susreta zamijenivši Michyja Batshuayija dok Rade Krunić nije bio ni na klupi.

Galata je kolo prije kraja i dalje prvoplasirana sa 99 osvojenih bodova, tri više od drugoplasiranog Fenerbahčea.

U sljedećem kolu Fener će na svom terenu dočekati Istanbulspor dok će Galata kao što smo već napisali gostovati kod Konyaspora.

Ukoliko oba sastava budu imala po 99 bodova na kraju, prvak će biti Fenerbahče zbog boljeg međusobnog omjera.