Ovi Tuzlaci neće da se pomire da su te Titine fabrike propale, Pa obuća se pravi u Kini. Indiji uzmite Nike pa one se ne prave u Usa već u Kini i Indoneziji A da ne govorimo o tekstilu gdje je Kambodža i Sri Lanka El dorado jeftinih o brzih. radnika koji rade po 14 sati dnevno sedam dana u sedmici
Vidim vas dva iznad ste pravi strucnjaci za ekonomiju, pravi doktori nauka. Kako onda objasnjavate, po vasem strucnom misljenju, nemogucu pojavu da se u tuzli, u jednoj privatnoj fabrici, proizvodi obuca za svjetske poznate brendove, izmedju ostalog pravile se i papuce ciji par kosta kao dvije radnicke plate?! Sta vas dva mislite otkud da privatna firma moze poslovati a javno preduzece ne? Sta mislite otkud da javna preduzeca kao telekom i elektroprivreda posluju tako dobro? Prije nego ponovo pocnete pricati budalastinje ukljucite malo taj mozak, ne sluzi on samo za gledanje turskih i indijskih serija vec i da njime razmisljate. Trebate se samo malo potruditi.
Nije samo u pitanju robovlasnistvo vec i kriminal i korupcija gdje se javno preduzece namjerno unistava kako ne bi bilo konkurecija privatnom. A kada propadne privatizovace se za marku. I svi u igri ce biti "dobri" osim radnika.
Prikaži sve komentare (81)