Mi u federaciji nikad ne bi ovo dopustili .. ako nista bar bi se jednom porokali sa murijom i organizovali neke proteste ... Bosanski pravoslavci vjeruju svojim vlastima
Breyanski... : Vidi, prijatelju, ako ti imaš krizu identiteta, ako ti je teško da se nacionalno odrediš, ne nameći svoj kompleks drugima. Pristojan čovek to ne radi. Mi nismo 'bosanski pravoslavci'. Mi znamo ko smo, šta smo - i nemamo problem s tim. Ja tebi neću nametat u kojoj ćeš se sutra pameti probuditi. Da li si Musliman, Bošnjak, Bosanac - meni je to svejedno. Ti, ako ti volja, menjaj to kao čarape. U moje ne diraj i biće sve ok.
@neostrašćen Dobro je, radi se o bosanskim Srbima. O tome ko su Muslimani, Bošnhaci, Bosanci nećeno, jer i većina ovih koji se sada u Bosni zovu Srbi, nekad su bili Bošnjaci. Zato ako govoriš o "promjeni čarapa" ima toga i u sopstvenom nacionalnom dvorištu. No, kako ti reče "pristojan čovjek" o tome ne priča i ako je te pristojnosti najmanje kod bosanskih Srba i onih preko Drine, pa svima govore i nameću ko su i šta su držeći se čvrsto guslarskih priča i "narodnih predaja".
Prikaži sve komentare (83)