"_Podvukla je da će se zalagati za ravnopravnost Hrvata na cijelom prostoru BiH jer, kakao je kazala, Hrvati su po Ustavu ravnopravni konstitutivni narod, ali u stvarnosti Hrvati u BiH nisu ravnopravan narod, iznoseći stav da su oni svedeni na status manjine. " Draga Kolinda, nisu samo Hrvati neravnopravan narod u BiH. Ovdje smo svi jednako neravnopravni, Hrvati, Srbi i Bošnjaci, a i ostali. Ugrožavaju nas naše vlasti ne čineći ništa da se stanje u BiH popravi. Strmoglavili su i Bošnjake. Ništa Bišnjak nije ravnopravniji u odnosu na dva druga naroda. Jedino je ravnopravniji ako je budžetlija. Pa ako je Hrvat budžetlija, ravnopravniji je od Bošnjaka. Isto tako je i sa Srbinom, a i sa ostalim. Primjer je Radeljaš, on je "ostali" :))))), a bio je ravnopravniji od svih. Razumiješ li Kolinda šta želim da kažem?
@internazzionale, ako si mislio na moj komentar, HVALA! :) Napisano je cijela istina o svima nama koji živimo u BiH. Ne mogu više da podnesem bacanje akcenta o ugroženosti jednog naroda, ako smo svi podjednako ugroženi.
To sto mene interesuje: ako su hrvati tako ugrozeni....zasto su ostali onda u BiH? Evo imaju svoju domovinu Hrvatsku, usli u EU i to je sve ok. Samo ne znam zasto vise vrti ova prica o hrvatima i srbima kao "ugrozeni". Ma bolan ljudi ako vam se ne svidja BiH, pa voz tamo sta vise cekate? Al ne ne, bosanac ko bosanac, glup ko konj nema veze koje vjere ili nacionalnosti. Umjesto da se ljude potrude nesto uraditi za ovu zemlju svi sjede kuci laju neke nacionalisticke price a nema ni za hljeba jest. Fuj.
Prikaži sve komentare (104)