"_Iz drugog ugla možete uočiti kako je ova kuća sagrađena na šipci koja je "uzdiže" na visinu od 40 metara iznad tla, a do nje se dolazi mostom." Ovako bi se trebalo početi graditi kod nas u rizičnim plavnim područjima. Ne mora biti 40 metara iznad tla, može i manje.
sve kontam što dosad ni jedan bosanski Bernini rodio, od toliko arhitekata ni jedan do sada nije uspio da naravi jednostavnu, a prelijepu kuću, uz uslov naravno da se proširila na šire građanstvo. Al' zato imamo kuće s prizemljem i dva sprata (drugi naravno neopremljen), sa ''ciglenom'' fasadom i naravno balkon (bez ograde) -. Nevjervatno koiiko nam je gradnja preloša. Da ne govorim o zgradama i sl. Nekidan gledam one poplave i nakom čo'jku napravili novu kuću, naravno ista ''gradnja'':prizemlje, dva sprata (treći neopremljen) i kontam... Što nisu čovjeku napravili kuću sa veliki prizemljem, lakše ugrijat,lakše održavat,lakše sve...a ostale pare da zasadi šta i ida ima za kućne potrebe. Nemamo mi uopšte planera, svi koji rade sranja prave, a nama mladima ne daju da se iskažemo, predložimo i napravimo...Sve pare sebi uzimaju, a ništa ne rade.To se vuće u čitavom državnom i privatnom poslovanju Zatucani needukovani ljudi nam kroje realnost...a mi šutimo P.S.oprosti na eseju :D
Haman da je skup crijep pa idu u visinu a ne u širinu! Btw, ako i napraviš široku prizemnicu, gdje ćeš onda posaditi lijehu luka za satrice? ;-)
Prikaži sve komentare (43)