1001 clanak na racun ovog jednog te istog. Hajd napisite neki intevriju kako da ljudi prevazidju papirologiju i neke fore cake kako da izgledaju sto kvaliteteniji kao radna snaga itd. Nake agencije placaju novine da pisu, a kasnje od kandidata uzimaju masnu proviziju. To se svesti u jednu rijec. Stela.
iz iskustva ako ti "firma" traži novac za papirologiju i sl bježi daleko od nje. ako firma snosi sve troškove papirologije i još ti daju avans (akontaciju) i to nije sigurno 100% ali puno sigurnije od prvog navedenog
Nece danas niko da se zeza u ime drugog. U Danskoj kao primjer su okrenuli stvar tako sto ce ti uzeti dio plate ako ides preko regrutaciskog biroa. Pa ces raditi pola za sebe a pola za nekoga sto je diago slusalicu i sa tamo nakim sefom mu isporucio radnu snagu. Sve je to stvar ukusa. Ili dao cenera jaranu da te preporuci ili na ovaj nacin placo nekome kredite i vile tj. rintacijo za dvoje. Postenog zaposljavanja nema vise ni na zapadu. U Danskoj bez stele gotovo 1/2 se zauzem, a ostalo se dijeli izmedju onih koji su na praski pa se pokazu dobri a tek jedan dio dobije posao preko oglasa. Izasla nedavno sokantna statistika koja kaze da 1 od 5 nadje posao preko oglasa. I jos nato neki rekli pa to je pozitivno mi smo mislili da je niza brojka.
Prikaži sve komentare (24)