Molim Klix (čitaju li oni ovo) da se obrati pažnja na lijepo i pravilno izražavanje. Dakle, nije Islamska Država niti je halifa islamske države, nego lider terorističke grupe koja se zove "Islamska Država". Barem mi u Bosni i u Klixu koji sigurno imamo doticaja sa islamom ne moramo širiti strah od islama i mržnju prema islamu ovakvim izjavama "halifa islamske države". Hajd kad to CCN radi, mada ni oni to ne rade, ali mi u bosni, gdje su naše komšije muslimani, gdje je bajram javno neradni dan. To su elementarne stvari. Dakle: Teroristička grupa zvana "Islamska Država" i Vođa terorističke grupe Islamska Država. Riječ "halifa" iz ovoga izbaciti, jer bio samoproglašen ili ne, nije halifa. I ta "država" bila samoproglašena ili ne, priznata ili ne, nije država nego je to grupa bantita, a svaka banda ima ime. Mi smo bili "tigrovi" (kad smo imali 7-8 godina).
Obezglavljivanje svezanih zarobljenika u cilju zastrašivanja neprijatelja, te proglašavanjem neprijateljem sve one koji smatraju da lider njihove bande nije halifa, te proglašavanjem otpadnika svih muslimana koji nisu njihova sekta a u cilju zastrašivanja... i možda još da dodam prijetnje njihovih simpatizera u evropi i ostatku slobodnog svijeta ljudima koji su neistomišljenici.
Prije 20 godina nije bilo klixa pa da kažem da su teroristi. A ti očito kažeš istinu da je ISIL isti kao i srbi i hrvati. Teroristi i zločinci. ISIL danas baš kao i Srbi i Hrvati prije dvajes godina - gamad koljačka. Izrael ne vjeruje u Allaha DŽ Š pa ne vidim da je neki strašan neprijatlej ISIL-u. S druge strane, Kurdi su većinom muslimani i vjeruju u Allaha Dž-Š pa su neprijatleji. Iranci vjeruju u Allaha dž-š- pa su neprijatelji, muslimani bliskog istoka vjeruju u Allaha dž-š pa su neprijatelji. Jedino na bliskom istoku Izrael nije neprijatlej ISIL-u. A odgovor na pitanje ko nije obezglavljivao zatvorenike - nije Armija BiH u ratu 90-ih godina. Ali pomagači armije bih, koji su danas pomagači i simpatizeri ISIL-a, oni su navodno i tada, 90-ih obezglavljivali zavezane zarobljenike.
Prikaži sve komentare (27)