Dobar program! I kod nas bi trebalo ovako nešto da se uradi. Al', hajde ti rastjeraj one ustoličene koji jedu naš hljeb nizašta! Vrana vrani oči ne vadi. Neće vrana otjerati vranu.
Pa da li je baš dobar, teško bi se odredili i vrhunski experti. Manje plate, manji i doprinosi, manje novca u opticaju.... Programi "štednje i stabilizacije" daju ograničene ili skromne, često i kontra rezultate... Lako je pričati o štednji, smanjivanju, otpuštanju kada su strane banke zadužile ljude, izvukli novac kreditiima, pa ti sad štedi ako imaš od čega. Svi na Balkanu lutaju.... država treba da stvara ambijent za investitore.... Više radnih mjesta, više novca... Ambijent se stvara pravnom državnom, uništavanjem korupcije, a naročito stabilizacijom političkih prilika u regionu... Balkan bukvalno treba da postane "oaza mira" da bi profunkcionisao putem investitora u ekonomskom smislu.
orion101, dobar, nego šta. Odnekud se mora početi, a onda vremenom dolazi sve na svoje. Šta je Država? Država se može uporediti sa jednim domaćinstvom. Ako domaćin želi napredak, onda svi ostali moraju da poštuju program tog domaćinstva. Rasipništvo ukućana ne vodi nićemu, osim bijedi, neimaštini, a onda zaduživanju da bi se dalje nastavio život. Što ih više u jednom domaćinstvu radi i doprinosi, a uz to se ne rasipa u kojekakve gluposti, nema alkohola, droge niti kocke, eto napretka. A ako se samo jedan član iz tog domaćinstva otme kontroli, domaćinstvo će propasti, raspasti se. U tome je sva mudrost. Prema tome, mislim da je program dobar. Treba pokušati, čovjek moli za samo dvije godine strpljenja. Dvije godine će brzo proći, a onda bi trebalo da krene na bolje. Voljela bih da naši dobiju ovakvu ideju:
Prikaži sve komentare (55)