Mi smo mijesavina stari bosnana koji su bili iliri jedno od ilirski plemena i turaka , i neke pojedine familje imajo katolicko ili pravoslavo porijeklo koje su primili islam. jel nesto nije jasno? jeril ne vidite da ne licimo na vas ?? ili smo slicni albancima ili turcima , ja zivim cijeli svoj zivot u evropi i nikad me niko nije pito jesam li srbin , nego turcin ili albanac ? a oni garavi i cupavi turci su prilicno turski kurdi !! a vi ste dosli iz ukrajine na balkan !! ovo vise nije srednji vijek da se nagadjamo . fino se izvadi dnka analiza i vidis sta je ko. srbi su dobili tamni ten sa jakim mijesanjem sa romima !
Turci su imali sistem i vise stepena asimlacije naroda koji su primili islam, kako da bi se taj narod naucio vijeru i osmanske obicaje i svacanje osmasnkog islama!! tako da su se naseljavali turci na prostorije i zenili se i udavali svoje cerke ti novim muslimanima i zenili svoje sinove tim cerkama ti novi muslimana, to je vec se desavalo u 13 stolceu sredino 14 stoleca bosna se prekljucila prirodno osmasnkog casrsta odprilike je to trajalo od 20 do 60 godina i cijeli je bogomilsko narod preso na islam , onda su kasnije pojedinci katolici i pravoslavci prilazili na islam, isto magyai svabe austrianci poljaci koji su prilazi na islam naseljavli se pretezno u bosno i to nas cini evorpskim muslimana zatoo nas ima i plavi i zuti i smedji i crni !! to su fakte historicki, nema vise cisto rasni evropski naroda ljudi !! pustie bajke vise svatite istinu!!
ama nije sa romima, a bosanci ne lice na turke sta ti je. domicilno bosansko stanovnistvo nema veze sa turcima ili albancima. vise srbi lice na turke jer imaju istu boju puti a ne bosanci..u bosni je bila bosanska crkva ni srpska ni hrvatska, a sto su bosanci prihvatali islam, ne samo bosanci vec i srbi to je njihova stvar, bilo im je bolje. to je isto kada prihvatis drzavljanstvo jedne zemlje pa steknes sva prava. aladine malo se informisi vise.
Prikaži sve komentare (251)