Pametni turci, ovo me podsjeća 1944 kad su se poljaci pobunili u Waršavi protiv njemaca a crvena armija napravila halt ne rijeci Wisla i sa brežuljaka gledali na par stotina metara kako se poljaci i njemci rokaju. Čak nisu dozvolili amerikancima da nadlječu grad i bacaju pomoč poljacima, kad su švabe slomili odpor i sravnali 90% grada i počeli povlačenje, onda "slavna" crvena armija ulazi kao oslobodilac i to je sve od svakog zaboravljeno, samo poljaci pamte ali zato i mrze sa pravom ruse iz dna duše. Eto turci haman su dobro proučili povjesne knjige, ne ulazi u bitku koja nije tvoja, čekaj, posmatraj i ako ti je u interesu krenu u djelo ako ti je od korist, i kažu turci blentavo, jesu hudu.
Pa šta su radili do 1944 ti Poljaci??? Kontali da će Rusi zemlju im oslobađati ccc cc cc c... Ko je nama zemlju oslobodio???
Jbg, naivni bili kao mi jer su zaboravili da su Hitler i Staljin zajednički napali Poljsku i podjelili međusobno a potom je Staljin pobio preko 20.000 poljski oficira da bi uklonio buduču političku konkurenciju. Jbg, nadali se ljudi da če "slavenska brača" pomoči, sasvim normalno ali nisu imali u vidu da su i rusi pravoslavne izdrkotine i da večeg šljama na ovom dunjaluku pored njih i židova nema.
Prikaži sve komentare (290)