Registrovao sam se samo da ostavim ovaj komentar. Nije čudno to što nemuslimani pišu protiv IS-e i tzv. islamista, ekstremista, kako već, tužno je što mnogi muslimani, nedovoljno informisani i pod uticajem mass medija pružaju podršku režimu SAD-a i ostalih zemalja koji vode politiku protiv njih. IS nije produkt SAD-a. Ništa neću govoriti i nikoga neću podržati, samo bih da vas posavjetujem - informišite se više i pokušajte pročitati vijesti sa stranica koje nisu uvezane sa svjetskim medijima. Naravno da je Arabija protiv IS, teško da će kralj dopustiti da ga neko svrgne sa vlasti. Potražite samo malo više o IS, možda ćete spoznati neke stvari..
isis je teroristicka organizacija koja ubija neduzne ljude i ne ponasaju se ko muslimani jer u islamu ko ubije neduzna covjeka ko da je pobio cjelo covjecanstvo a evo ti video od nezavisnih medija gdje se govori o tome da je cia kreirala isis https://www.youtube.com/watch?v=W1zGJApfbDc
@pravaistina Ne branim ja nikoga, samo ne vjerujem medijima. Nikad nisu imali veću moć da od crnog naprave bijelo i od krivca žrtvu, a od žrtve krivca. Taj ajet koji si citirao ima i zanimljivu riječ: 'nedužnog-koji nije ubio nikoga', pa se i o tome može razmisliti. Mora se imati u vidu da u svakoj organizaciji ima ogranaka koji ne slijede vođu i neke stvari rade na svoju ruku. Dosta stvari je pripisano IS-i, kojih su se oni odrekli i koje nisu prihvatili i potvrdili.
Prikaži sve komentare (112)