"Već u aprilu nad pitomim bosanskim gradićem nadvili su se "crni oblaci", a dojučerašnje "dobre komšije“ srpske nacionalnosti krenule su u krvavi pohod i istrebljenje bošnjačkog stanovništva". Kakav realan osvrt na zbivanja 1992. Srecna buducnost Bosne je zagarantovana. Dobre komsije, krvavi pohodi i istrebljenje. Divota.
Sasapsushkin, Ako hoces realniji osvrt, onda moras da procitas ove statistike: ubijeno blizu 110.000 osoba, 50.000 žena je silovano, više od dva miliona ljudi je raseljeno, 150.000 ratnih invalida, porušeno 614 Džamija, otkriveno do danas 5000 masovnih grobnica!!!!!!! Ne vjerujem da si mnogo sretniji poslije ovih konkretnih podataka. Problem je u tome sto je tesko priznati i prihvatiti da su to ucinili pripadnici naroda kojem pripadas. Mozda nisi ucinio ti, ali nemas snage da to sve glasno izgovoris i osudis pocinitelje. Razmisli o tome!
Boskos, bukvalno sve sto si nabrojao je laz, a ja nemam vise volje i snage da objasnjavam i da se ponavljam po ko zna koji put. Ja tebi ne mogu da opisem koliko sam ponosan sto sam pripadnik ovog naroda. Trebali bi mi sati i sati da ti napisem sve razloge zbog kojih sam ponosan sto sam Srbin. Znam da ti i to smatras necim negativnim, ali sta mogu. I nemam ja sta glasno da izgovaram i da osudjujem pocinitelje. Svi imaju svoju savjest, svoj zivot i svi ce bogu na istinu.
Prikaži sve komentare (154)