Francuska je članica Evropske unije, naše buduće domovine. Ako Bog da da se i Bosna priključi Evropskoj uniji do 2020. godine zajedno sa našim susjedima Crnom Gorom, Srbijom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom. ''Ujedinjeni u različitosti'', to je moto EU-a. Treba podržati Francusku. Bio sam u Parizu prošle godine i ostao sam oduševljen. Mi trebamo držati do svog muslimanskog identiteta, ali naš mentalitet je evropski, ne bliskoistočni. Mi pripadamo Evropi i njoj trebamo biti okrenuti. Evo vidite da Arape Bosna previše ni ne zanima, puno puno više ulažu u Srbiju. Mi se trebamo okrenuti Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, zemljama Skandinavije, Švicarskoj te bratskim slavenskim državama Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. To je naša budućnost dragi ljudi.
Orgat, nit te neko mrzi, nit te neko voli. Postoji na zapadu nešto što se zove poslovni interes. Mi da smo pametni bili bi nova Slovačka, država autoindustrije. Oni su iskoristili svoj nizak standard da dovuku automobilske fabrike u svoju zemlju iz zapadne Evrope. A kakav smo mi narod? Mi smo narod koji sa zebnjom gledaju u Azijate - Turke i Arape, kao nešto da nam pomognu. Jedino što su nam pomogli je što su se naotvarali džamija i islamskih centara od kojih se može živjeti. Svaka čast jedino turskoj investicijskoj kući TIKA koja je izgradila par fakulteta po BiH. Ostalo jedna velika nula. Puno više ulažu u Srbiju.
kao jedina zemlja gdje su vecinsko stanovnistvo muslimani bosna je trn u oku krscanskoj evropi, i to je cinjenica ! zele nas u EU zbog ekonomskih razloga, obostrane koristi, i nista vise...uglavnom svi zele vidjeti jaku BiH i trebamo ka tome ici...nema potrebe da se okrecemo ikome.
Prikaži sve komentare (103)