Sramotno je sto djeca u 7 i 8 razrednu nisu znala da čitaju niti da pišu, sramotno je sto djeca u 9 razredu nisu znala tablicu mnozenja niti djeljenja, sramotno je sto djeca nisu savladala osnovne matematicke radnje, sramotno je sto djeca uce samo ćirilicu i pricaju ekavicu, nas jezik nije bošnjacki, nego bosanski jezik, jezik svih naroda BiH. MI ne trazimo dvije skole pod jednim krovom, mi samo trazimo svoja prava. Nema potrebe da ostavljate bezpotrebne komentare ovdje a ne znate o cemu se radi. Ja sam jedan od nastavnika koji je ucestvovao u izvodjenju edukativne nastave za djecu K. Polja i dobro znam kakvo smo stanje zatekli kada smo dosli.
Mislim da ste htjeli reći: "jedna od nastavnica koja je učestvovala", i ne kaže se "beZpotrebne"!!! Treba li još spomenuti ostatak gramatike iz prva četiri razreda osnovne? Jeeee... Bolja je Sanela Mehić Đedović i ona "magistrica nauka" Čolić koja nastavnike obrazuje za ukupno šest sati, nego regularni školski program kojemu trebate nešto dodati u skupini "etničkih predmeta", a ne boriti se za oduzimanja prava na edukaciju!!
Blago toj djeci s "nacionalnim predmetima" i ovakvom gramatikom koju propagirate ovakvim postovima (ne stavlajte tačke iza rednih brojeva, problemi s "je" i "ije", kao npr. u Vašoj riječi "djeljenja"... Zanimljivo je da umjesto "č" i "ć" stavljate "c", a koristite š, gdje ne možete pogriješiti. Imate i problema s velikim i malim slovom. Trebam li spomenuti da niste u stanju ocjenjivati rad 7. i 8. razreda, te da ste ih, u skladu s Vašim zaključkom trebali oboriti, a ne pustiti ih u sljedeći razred i na portalima se žaliti!!!
Prikaži sve komentare (48)