U pocetku vjerujem da je na SFF dolazio onaj ko i treba. Danas nije tako, na silu se pokusava biti urban da se skine etiketa seljaka. SFF treba da bude kulturni dogadjaj bez ovolike medijske pompe jer na sebe privlaci najveci sljam koji se gura u "elitu". Kad u Sa tokom cijelog ljeta bude vise kulturnih desavanja koncerata galerija opera pozorisnih predstava umjetnickih galerija pa i filmskih festivala bez ikakve pompeznosti i bombardovanja reklamama tad to nece biti svijetu zanimljivo i svako ce naci nesto za sebe! Sad svi hrle na crveni tepih jer ce to biti na televizoru. Jedina manifestacija koju cijenim koja se zasad drzi dobro je Sarajevska zima. Tu se niko ne gura jer su uglavnom izvjestaji o predstavama a na o nekim strumpfovima teletabisima na crvenom tepihu! Jbte svi kulturni i urbani a muzej zatvoren.
@krik naglas ''kad u Sarajevu tokom cijelog ljeta bude više kulturnih dešavanja...'' - ma o čemu ti lupaš??? Sarajevo gotovo svaki ljetni (i ne samo ljetni) dan ima kulturne događaje! Pozorišne predstave i filmovi su svaki dan, galerije su konstantno otvorene i ima ih prelijepih, koncerti također. I upravo zbog toga što ti i takvi ko ti nikad niste ni pomislili da odete u taj muzej kojeg ti je sad kobajagi žao pa pljuješ po SFFu, zato je i propao! Ovaj festival ni na koji način ne šteti nego pridonosi kulturi Sarajeva, koja je upravo zbog takvih ko ti na najnižim granama! Ne glumi lažnog kulturnjaka- iz tvog komentara se vidi da ni ne znaš kakva je kulturna ponuda Sarajeva, prema tome ne filozofiraj!
Sve ovo sto ima je jadno bijedno na niskim granama ako kanton ili drzava da koju paru i opstat ce a sto se zaradi od ulaznica ne moze ni racun za struju da poklopi. Pitaj te umjetnike kako sastavljaju kraj s krajem. Ali ok sustina mog posta je da je sve napumpano nazor mediji svrsavaju sa izvjestajima gdje god sta otvoris SFF. Covjek bi pomislio poslije Holivuda mi nema dalje a dosadasnji vrhunac je da je Severina prohodala crvenim tepihom! Evo danas dosao i onaj turcin! Ako Severina Deen Emina Ganic i takvi doprinose kulturi onda jebaji ga... Sad kao sav taj svijet sto dolazi na SFF ljubitelji dobrog filma? ma daj....
Prikaži sve komentare (96)