Najbolji i najjaci filmski festival u regionu! Od ogromne vaznosti za drzavu kad je pokrenut tokom rata! I festivalom se isto borilo protiv barbara na brdima oko Sarajeva! Oni koji kritikuju SFF neka nazovu par hotela po Sarajevu i Ilidzi i neka pokusaju rezervisati sobu, pa ce se uvjeriti da su hoteli prilicno popunjeni i da festival puni kasu grada Sarajeva! Ali nista Bosnjo samo zna da kritikuje... Hvala Miri i drugim organizatorima festivala!
Sarajevo ima šta da ponudi i vidi se to. Pogledaj npr Dodikistan, imaju nekakav "Demofest", kulturni događaj težine jednog "Jablaničkog ljeta" :D :D A šta Široki Brijeg ima, ako Mate Bulić ne održi koncert sa kukastim krstevima i ono slovo U sa + iznad, nema ništa cijelu godinu.
Prvo ljeto je dijaspora dolazi turisti dolaze, drugo s ovolikom pompom reklamom bombardovanjem u medijima jumbo plakatima gdje se god okrenes SFF da je korida bila bi popularna, trece u Sarajevu se promijenila demografska struktura svijet opterecen razocaran takmicenje je u tome ko je vise urban ko nije seljak pa velika vecina radi vlastitog ega ide na SFF da budu ovi a ne oni, a ne zbog tog sto im se gleda neki bugarski film! Jedino sto je dobro sto si i ti rekao je da SFF puni kasu grada! Popunjenost hotela i gledanost nekog dogadjaja nije mjerilo njegove vrijednosti vjeruj...
Prikaži sve komentare (41)