Najjaci su mi sarajevski ublehasi :-) Iskopaj mu cumur u Tuzli,napravi mu struju a oni skupljaju Kes :-) Jbm li te drzavo
A kakav kes? Dobit EPBiH se ulacuje u budzet Federacije BiH i samim tim se dijeli na sve nivoe drzave. I mi u Sarajevu placamo 19% PDV-ana sve, a od toga gotovo 30.000.000 godisnje ide za tuzlanski kanton. Osim toga, jel to onda po tebi BiH treba da ima 50 elektroprivreda???
I da ne zaboravim: Tuzlanski kanton je pao k** za usi radi nesposobnosti tuzlanske vlasti. Imate svoj kanton, svoje opcine, svoja preduzeca, a osim rudnika i TE nista vam i ne ide. Samo covjek kad izadje iz Kantona Sarajevo i predje u TK dodje mu zlo od nekvalitete cesta koje odrzava Kanton Tuzla. Nekada ste bili jak region, drugi iza Sarajeva, a danas je citav Tuzlanski kanton postao socijala koju izdrazavaju rudnici i TE zahvaljujuci Vladi FBiH. Ne bi vam u TK bilo lose, da se ugledate na Granaicu i Gradacac - dvije jedine svijetle tacke u kantonu. Sramota je da Tuzla ima skupa sa Bihacom najvecu stopu nezaposlenosti u FBiH. Odlicna vam je lokalna zajednica i nacelnik, nema sta.
Prikaži sve komentare (20)