Dali cemo mi ikada mentalno izaci iz 90-ih...Nemci pocinili najvece zlocine koje je svet ikada video i jednostavno nediskutuju o tome znaju sta je bilo ali gledaju napred i napravise opet svetsku silu isto kao i Japan.. a mi samo prebacujemo, prebrojavamo, pretimo a blato nas odavno progutalo ali necemo pustiti grlo ovog drugog sve dok se zajedno neugusimo u sopstvenom blatu i go***...
Nećemo sve dok se sve ne raščisti. Mi smo danas zemlja u raskoraku između istine i laži. Nešto kao Njemačka između dva svjetska rata. Politika koja je izazvala rat je i dan danas neporažena. Naprotiv, ona je itekako živa i agitira na svim nivoima BiH za svoju ideju. Plus je tu i Daytonski ustav, koji apsolutno sputava bilo kakav pokušaj obračuna sa tom politikom. U takvoj atmosferi, na takvim temeljima, se ne mogu graditi zdravo društvo i prosperitetna sredina. Spominješ Njemačku i Japan, ali obje zemlje su raščistile sa svojom militantno-ekspanzionističkom politikom sa kraja 19. stoljeća i prve polovine 20. stoljeća. Niti jedna od tih zemalja se ne mješa u unutarnje stvari susjeda, ne negira nićiji jezik, naciju ili pravo na postojanje i nacionalno izjašnjavanje. Kod nas to nije slučaj, jer Srbija, ali u manjoj mjeri i Hrvatska, još uvijek imaju teritorijalne aspiracije prema BiH i miješaju se u unutrašnje stvari svog susjeda. Dok se to ne prekine, prebrojavat ćemo se i dalje.
@bosman345 Niko nezeli svoje zlocine priznavati i cak pri postojanju dokaza o zlocinu uvek se prebacuje lopta u tudje dvoriste da su njegovi zlocini veci i krvaviji daj dase nelazemo zlocina je bilo na sve 3 strane i svaka strana se okrvavila prema druge 2... tako da prebrojavanje i isteravanje "istine" moze doneti samo nova stradanja i ratove. Slucaj Nemacke je mnogo cistiji jer nije bio gradjanski vec osvajacki rat.
Prikaži sve komentare (84)