Sinoć sam gledao dokumentarac o Sarajevskom atentatu u kome je korištena arhivska građa iz muzeja Sarajeva,Beograda,Beča,Pariza i američkih tajnih službi. Ko je pogledao taj film,jasno mu je kao dan da je atentat organiziran u Beogradu od tajne organizacije Ujedinjenje ili smrt poznata i po nazivu Crna ruka,uz materijalnu i novčanu podršku srpske i ruske vlade,a s ciljem pravljenja Velike Srbije .Atentatori su se obučavali u Beogradu u vojnom kampu na Topčiderskom brdu uz budnu pasku majora Tankosića i Ciganovića i Dragutina Dimitrijevića-Apisa,šefa obavještajnog odjeljenja Ratnog ministarstva Srbije.Nisu se Srbi nadali ratu,pa su to uvili u akciju organizacije tzv.Mlada Bosna,koju je kontrolirao sam Apis.Naravno, da taj prljavi posao urade muslimani,pa je prvi atentator u nizu zbog toga bio Mehmedbašić.Velika Srbija,nedosanjani san.I Radmanović i Dodik juče zveckaju oružjem.
KOji si ti kreten! Gavrilo je samo par dana prije prvi put uzeop pištolj u ruke! Oni su bili toliko nestručni u rukovanju oružjem da je gaćinović acio bombu na ferdinanda, a da je nije aktivirao...Princip je samo pukim slučajem ubio ferdinanda, a metak koji je bio namjenjen poćoreku, završio je u sofiji. Ako na osnovu jedne kretenske emisije na BHT1 ili FTV, možeš da donosiš takve zaključke, onda to najviše govori o tome koliki si ti konj!
Kako ti se zove dokumentarac? Inace sve je to tacno, Dragutina Dimitrijevic zvani Apis je izmislio to "Mlada Bosna" da zavara Austrijance, ono mislio je da je on pametan, a Austrijanci "glupi", medjutim zajebao se, Srbija bjezala preko Prokletija, vise bjezali nego kad su bjezali ispred Hrvata u Oluji. Prema historijskim faktima, Francuzima i Englezima se jebalo za Srbe koji su presli Prokletije bjezeci iz Srbije od Austrougara, medjutim Rusi su ih ucjenili, ako ne posalju brodove i ne spase Srbe, Rusija izlazi iz rata sa Svabama. Tako da su Englezi i Francuzi dosli po Srbe pobjegulje i odvezli ih na Krf, gdje su "hrabri" Srbi utekli. Kad je AU riknula, onda su isli Francuzi i Englezi, a iza njih Srbi, kao srpske snase (koje su krale sve sto im je pod ruke doslo) iza partizana kad su "oslobadjali" gradove u Bosni nakon II svj. rata. Nakon toga Francuzi i Englezi se povukli, a ostali Srbi da pljackaju i vrse genocid. To je bio direktan povod za stvaranje ustaskog pokreta u HR.
Prikaži sve komentare (155)