MMF su u BiH dovele stranke koje su bile na vlasti prije 6 - 7 godina i tako nas uvukle u duznicko ropstvo iz kojeg se tesko izvuci, sada sve dolazi na naplatu jer se dugovi moraju vracati i ne preostaje nista drugo nego novi aranzman, jer se novac koji je ranije uziman nije koristio u prave svrhe
Stranke koje su bile na vlasti prije 6-7 godina su ovaj MMF uzimale kako bih narodu zamnazale oci,davale sliku da u drzavi ima para dok su uredno krali. I pticama na grani je jsano da nama treba jos 100 MMF aranzmana da se izvucemo i nadoknadimo 20-godisnju pljacku koju smo pretrpili.
.a..pa sta reci nego to da su sve plate u javnom sektoru i javnim firmama u bih NEREALNE od čistačice do portorira pa do one zaposlenice u opstini, do doktora, med.sestre policajca poštara pa do političara zasto...pa zato sto drzavi treba budzet od odredjenog iznosa kojeg ona nema nego mora da posudi i zaduzi se! to isto ti otvoriš firmu...i kazes ja cu sebi isplacivati platu 5000 maraka...a tvoj firma ne moze da ostvari ni 3000... a ti onda odes u banku i dizes kredite da sebi isplatis tu razliku do 5000... ...i tako ces moci sve dok ti se daju krediti!
Prikaži sve komentare (17)