Na braku treba raditi, nije dovoljno stati samo pred maticara i to je to, sve rijeseno. A ako uzmemo u obzir da mnogi prerano ulaze u brak i zbog krivih razloga, ne cudi. Isto tako ako se zanemari sex i stavi kao nesto sto i nije tako bitno, sve ce krenuti niz brdo. I te kako je bitno, i to ne samo kvantiteta, vec i kvaliteta istog. Ako ne odgovarate u krevetu, sve drugo ce izblijediti i svesti se samo na prijateljstvo. Kad u braku postoji zdrava komunikacija, prijateljstvo, paznja, slicni pogledi na zivot i dobar sex, svi se problemi mogu prevazici, bez obzira koliko da su veliki.
Posto danas vecina stupa u seksualne odnose prije samog braka kako to da se onda zale na los sex, pa valjda su znali u sta se upustaju. Ne mogu svi biti perfektni u vodjenju ljubavi, malo nas je takvih :P
Perfekcionista, nije stvar u perfekciji :P Postoje i razne vrste sexa i raznih ljubitelja sexa, kao i ljudi sa jacim ili slabijim libidom. I mnogo njih koji se srame reci sta zele. Tako da dvije osobe koje ne obrate pozornost na to, a vole razlicite stvari, ali predju preko toga, ne nadju nikad potpuno zadovoljstvo, vec to pocnu gledati kao obavezu (to ti je ono "glava me boli" :D). Samim tim dolazi do velikog rizika prevare tj. da to sta im fali potraze kod drugog/druge ili zahladjenja u braku. Posebno je problem kod velikog broja nasih zena da same ne poznaju dovoljno svoje tijelo (cesto je kriv odgoj, to fuj, to kaka. Moras biti fina i postena itd..blokada je automatski tu) koje nakon jednog partnera (jos pogotovo ako je los) tesko mogu uopce znati ili razlikovati sta ona zeli ili uopce moci uzivati u sexu kako treba (ima ih, ali rijetko koja).
Prikaži sve komentare (177)