U Sarajevu 1 trzni centar po stanovniku, normalno je da ce ljudi dobri razmisliti prije nego udju na trziste, Obi radi na minimalcu, Merkur na Stupu je pred zatvaranjem. Mozda bi Bauhaus mogao opstati samo zbog lokacije, ako udju mislim da Obi moze pakovati kofere jer nema dovoljno trzista za oboje.
OBI i Merkur bi mogli malo poraditi na cijenama. Zasto Peny odlicno radi? Bio sam u par OBI-a u Njemackoj i skoro da nema nikakve slicnosti sa ovim nasim po pitanju asortimana robe. Ovo kod nas je OBI na bosanski nacin.
Djelimicno si u pravu, problem OBI-ja nisu cijene vec kvalitet robe prvenstveno alata zbog kojih ponekad i odem u OBI, OBI prodaje srednju klasu alata po cijeni onih najviseg kvaliteta. Merkur ima alate srednje i visoke klase ali opet je pred bankrotom, mislim najvise zbog slabe saobracajne komunikacije, licno meni se muci kad se sjetim guzve tj. kada moram preci preko Stupske petlje. Penny se nemoze porediti sa ove 2 prodavnice, Penny ima jeftinije cijene ali 70% robe je Kineska, vecinom žlj kvalitete. U Penny se isplati otici po gradjevinski i elekto materijal. Veliki trzni centri su prodavnice svaštare u kojima ima svega ali po obicaju uvjek fali ono sto meni treba, uvjek imam bolji asortiman u prodavnicama koje trguju s jednom vrstom robe kao sto su BH Tehna, Bosch, Enem, bila je na Stupu jos jedna mala prodavnica dobro snadbjevena visokokvalitetnim alatima marke Athlet ali su je zatvorili prije nego sto je stala na noge.
Prikaži sve komentare (38)