A postovani g. Radmanovicu, zasto je "sada tesko osudjivati one koji nisu osigurali adekvatni prostor"? Zar ne snose i oni dio krivice za ovakvu havariju? Kako je uospte moguce da se za jednu zemlju tako vrijedni dokumenti drze u podrumu, u kutijama, poput starih razglednica ili iznosenih cipela?! I koji cinizam "sada nazalost znaju za njega (Arhiv)"... Sta ste vi konkretno uradili na promociji Arhiva i njegovoj njezi? Strpali ste ga u podrum, eto sta ste uradili. A sada ga koristite u korist svojih interesa. Nije brige nijednog od politicara za kulturnu bastinu ove zemlje. Vidjeli smo koliko se brinete na primjeru Zemaljskog, a sad i Arhiva. Prema tome, dosta patetike. I vi snosite dio krivice, i to vecinski! Za nacin ne samo drzanja ovih dokumenata vec i za svu ovu eskalaciju u zemlji.
Sarajevo je danas muslimanski grad,u Sarajevu zive muslimanski politicari,i namece se zakljucak da su upravo oni morali se pobrinuti za arhiv. Oni to nisu uradili i prepustili su rulji da ga pali. Premjestiti ostatak u RS i kraj price.
@petarb. /offtopi: ti vazda udaras u taj nacionalni dobos, de odmori malo../ To je tacno da ni oni nisu nista uradili. Ali nije ni Radmanovic, koji je takodjer clan predsjednistva BiH, pa time odgovoran i za Arhiv te zemlje, i koji je povrh svega poceo svoju karijeru kao direktor Arhiva Bosanske Krajine, tako da bi bilo za ocekivati da pokaze vise angazmana za instituciju Arhiva od praznih recenica sada kada je vec kasno
Prikaži sve komentare (128)