Normalno je da ce pasti potraznja za stanovima, kad "gradjanin" u centru Sarajeva svoju austro-ugarsku supu staru 150 godina prodaje po 3.000 KM /m2, a novogradnja 2.500 KM/m2. Kaze: Ej pa ja prodajem lokaciju! Brate ti prodajes rusevinu staru 150 godina, kojoj treba 500.000 KM investicija da se dovede u red, a jos je energetski neefikasna, stropovi visoki 3,5 metra, potrosis 3 kante kreca da okrecis jednu sobu, stare instalacije itd. I sam bjezis iz starog da bi kupio nesto novije. Odeslis se u Ilijas ili Hadzice, mozes kupiti stan u novogradnji i novo auto da dolazis u grad u odnosu na neki austro-ugarski odron kome treba pola miliona KM za adaptaciju...
e čuj austrougarska šupa.. pa neće valjda cijeniti u ilijašu 4000 km/m2, a te novogradnje u sarajevu su katastrofa nad katastrofama,vrlo dobro poznajem šta i kako rade,pa bolje ti je uzeti zgradu staru 430 godina nego te novoizgrađene šatore.
Pa ti uzmi pa ulazi u adaptaciju pare, a uzmes novo i nemas investicija sljedecih 25 godina. Imas i kompromis uzmes komunisticku kvalitetnu gradnju na Dobrinji po 1.200 KM/m2 i mozes i auto kupiti i to dobro, malo adaptiras i imas extra stan. A iz Ilijasa ili sa Dobrinje autom si u gradu za 20 minuta. Trolejbusom sa Dobrinje garant je 40-50 minuta voznje. Jedina austro-ugarska gradnja vrijedi u Ferhadiji i to prvi ili drugi sprat za poslovne namjene tipa: advokatska ili notarska kancelarija, predstavnistvo firme i slicno. Ima u tim prometnim ulicama Ferhadija, Titova i Kosevo, samo dakle prizemlje prvi i drugi sprat neki potencijal Austro-Ugarska gradja 4 sprat bez lifta, ti je ko da se na 6. sprat penjes u komunistickoj gradnji jer su spratovi 3,5 metara visoki. Ko bi se penjao svaki dan tako. Vamo uzmes 4 ili 5 sprat ima lift u zgradama novijim.
Prikaži sve komentare (51)