Kad bi svi naučili i "živili" barem pola toga što nas vjera uči....ne bi došlo do rata i današnje situacije u kojoj svi gledaju koliko imaju i kakvu če korist imati od nekoga, a ne kako pomoči drugima. Kad bi se svi držali vjere onda bi i poštovali svoje a i jedni druge. Možeš završiti neki fakultet ali tamo te sigurno neče naučiti kako biti bolji čovjek, kako poštovati familiju, komšiju, siromaka. Možeš postati "biznismen", političar ali šta nam to kao zajednici znači ako je iskvaren i vjeruje samo u materializam i kako da nagrabi čim više. Ovi koji se protive času vjeronauke su sigurno "pošteni" ljudi ili nemaju baš pojma o vjeri i šta vjera uči. Jer da su barem malo šta pročitali onda bi se borili za to, da se njihova djeca [ako ih imaju] malo pouče o moralnim vrijednostima, poštivanju drugih/drugačijih, poštenosti, iskrenosti etc...
Niko nije protiv vjeronauke al mislite mozgom,vjeronauka u drzavim skolama sta to znaci za BiH u buducnosti,evo sta -nove generacije selefija, sita,suneta,vehabija,jehovnih svjedoka,jevreja,pravoslavaca,katolika,bogumila... ... sve na drzavnom nivou...TO ZNACI NOVI KONSTUTIVNI I NOVI RATOVI U BUDUCNOSTI BiH...ZASTO NIKO NE GLEDA NA POSLEDICE U BUDUCNOSTI!!
samo debilima je potrebna religija da bi bili moralni! riligija se voli koristiti time da je moralna, cista itd sto nikako nije! religija mrzi sve ostale druge vjere, ponasanja itd. religija prisiljava na svoje stavove zato sto ti ne da mjesta da dises i razmisljas. religija pokusava da kontrolise tvoju svakodnevnicu! religiji nije mjesto u otvorenom drustvu. svako za sebe nek cuva svoju religiju ali NEMA NAMETANJA RELIGIJE!!!
Prikaži sve komentare (131)