samo se pitam zasto jadna djecica ispastaju!? zasto im nisu iz nasih skola ponudili da idu na nastavu ovdje dok se situacija ne rijesi!? ovako ce im propasti jedno tromjesjecje,a skolovanje je svugdje isti nastavni plan (ne spominjem stvar maternjeg jezika)!
kazem skola koja je najbliza! i nije ostavljanje u gradu,nego nastava u najblizoj skoli! a ima takva! i plus "natpis hvala sarajevo nismo sami", pomoc bi bila ne samo u trubljenju u prolazu,nego djeci obezbjediti ono za sta se i bore! pravo na skolovanje! i koliko ih je doslo uvijek mogu roditelji u parovima ih pratiti i dopracati! i na kraju krajeva moze se organizovati bar neki vid nastave uz prisustvo bar jednog roditelja!
a ta informacija da im je ponudjeno a oni odbili,fakat prvi put cujem! onda je to jedno veliko selj...cko sr..nje istjerivanja nekih drugih stvari a ne samo pitanje skolovanja dijeteta na maternjem jeziku! ne mogu da vjerujem u takvo nesto,jer koji ce roditelj koji se bori za svoje dijete uskratiti ono isto za sta se bori?! zalosno ako je istina!
Prikaži sve komentare (41)