Kako ce pojedinici ubirati bodove na ovome, to je strahota.Sad ce se javiti brizni "muslimanski" politicari da narod opet nafiliju pricom"bitno je biti nas, pa makar bos, go i gladan" a narod ce naravno opet u tor, k'o stoka. Bio sam u Srebrenici 5 puta, strasno je ljudi moji da ta zemlja koja je puna krvi i nepravde i zlodjela vise lici na vasar nego na memorijalni centar. Treba podici spomen obiljezje, ali isto tako nece prezivjeli zivjeti od gledanja u to obiljezje.Ljudima trebaju poslovi, kuce, prilika da nastave zivot koji im je neko pokusao ukrasti. Treba prestati kupiti poene preko mrtvih!!!Njih treba pustiti da pocivaju u miru, to je makar minimalno sto su zasluzili.
Hajde ba hejteru jedi govna. Tebi niko nije ubijen i bacen u masovnu grobnicu pa nesto laprdas ovdje. Bice Memorijalni centar Tomasnica, bilo tebi po volji ili ne. To sto si u komunizmu naucio da ti politicari pronadju posao i otvore fabriku to je druga prica. Ja radim u privatluku, svojim licnim angazmanom sam nasao posao, bez stele, nek i drugi sebi nadju posao, nek se skoluju i osposobljavaju. Boli me briga za bosnjacke politicare oni su sebe osigurali primanjima i nece meni jedan Tihic ili Lagumdzija naci posao. Sam se izborim za svoje. Naravno je da cu biti u toru, ja sam Bosnjak, a ti ako si "Kozmopolita" ili "gradjanin" idi u Laktase, Grude, Gacko, Siroki Brijeg pa dole dokazuj torovsku politiku, nemoj je Bosnjacima prosipati ovdje. Puna mi je kapa onih sto kukaju kako im drzava nista nije dala a lupaju o "multietnicnosti", "torovima" itd. Tu sam gdje jesam i borim se za licnu egzistenciju.
I sad bi ja trebao da se pozovem na svoje mrtve i kazem:"eejj stani malo, pogin'o je i meni neko..." i onda da se vrtimo u krug. Nema potrebe da me napadas i da me nudis govnima, nisam rekao nista ruzno, ili nista sto nije istina. Nisam rekao da ne treba biti centar, samo sta cemo sa gladnima?? Koliko je porodica ostalo iza tih mucenicki ubijenih ljudi, koje su gladne i zedne, nemaju posla, i izbjeglice? Na koga pada da se pobrine za njih, na drzavu ili da i oni otvore sebi privatluk? Sto se ne borite da se sve ovo stavi u knjige historije i u skole pa da djeca uce stvarno sta je bilo i kako se rat desio??
Prikaži sve komentare (57)