Trajat će dva dana
26

Tomislavgrad: Više od 180 mladih iz cijele države na Festivalu srednjoškolskog teatra BiH

FENA
Na dvadeset prvom izdanju Festivala srednjoškolskog teatra, koje će se održati 20. i 21. maja u Tomislavgradu, prijavilo se 12 dramskih skupina iz cijele BiH.

Na festivalu će tako nastupiti više od 180 izvođača.

"Više od 180 mladih, sa svojim profesorima i mentorima u ova dva dana će posjetiti Tomislavgrad, družiti se sa svojim vršnjacima i uživati u predstavama. Među izvođačima bit će i naši učenici Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada. Za sve koji žele, mogu doći pogledati predstave, ulaz je slobodan. Svako može izabrati nešto za sebe", kazala je direktorica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić.

Tokom trajanja Festivala pored predstava održat će se i radionice na kojima će se kroz  kritičke osvrte razgovarati te unapređivati daljnji rad. Zadnjeg dana Festivala žiri će donijeti odluku o najuspješnijoj dramskoj skupini u dvije kategorije i to: neprofesionalno vođene dramske skupine i profesionalno vođene skupine.

Papić je kazala kako je veseli činjenica da su okupili ovoliki broj mladih ljudi.

"Izgleda da smo u ove dvije godine  ostavili dobar dojam kao domaćin te i ove godine imamo po priličan broj prijavljenih izvođača", kazala  je Papić.

Treba napomenuti da je Tomislavgrad treći put domaćin ovakvog kulturno događaja čime polako ulazi u tradiciju  održavanja s tim da je prošle godine u svibnju mjesecu održan 20. jubilarni festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine.

Organizatori spomenutog festivala su Kulturno informativni centar Tomislavgrad i Centar za dramski odgoj iz Mostara koji nastoje dramsku umjetnost reafirmirati i pokazati kako su djeca koja se bave ovim hobijem komunikativnija, slobodnija i otvorenija.