Ovdje se ne radi o djeci, sto je ocito i budali, vec o dr svma poznatim stvarima, samo sto rijetki ima damu da to kaze naglas. Da su njima bitna djeca i njihovo obrazovanje, oni bi isli u BL i tamo protestvovali, posto je tamo ministar obrazovanja RS, a na u Sarajevu.
Ne mogu, zato sto nemaju mandat a mandat im daje medjunarodna zjednica-kaoi zemlje garantore dejtona (srbiju, hrvatsku, kao i rusiju i ameriku, kao najvece predstavnike super-sila), ali da se stvarno radi o pravima djece, ova djeca nikad ne bi bila tu. Samo se zapitaj, bil ti ikad svoje dijete doveo da se mjesec dana mrzne i razbolijeva u satoru, zbog neceg tako trivijalnog kao sto je maternji jezik? Maternji jezik, bosanski jezik, se razlikuje od srpskog u toliko pravopisnih razlika, da se mogu na prste izbrojat. Ako hoces djecu da naucis piscima, posalji ih u biblioteku, ali su ovdje drugi arsini u pitanju. Ovi ljudi hoce posao u drzavnoj sluzbi i stanove u Sarajevu - a sve pod krinkom "nacionalne grupe predmeta".
To je veoma trivijalna stvar u odnosu na djecije zdravlje. I ne pametuj mi tuda u historiji razvoja jezika, ja sam to studirao, mogu ti djetetu profesor u srednjoj skoli biti! Ti slobodno, svoje dijete u miljacku baci, porad principa, ja, kao covjek, sarajlija i visoko-obrazovana osoba, nikad necu podrzat zloupotrebu djece u dnevnopoliticke i licne interese.
Prikaži sve komentare (17)