Svak svakog prisluskuje od kako su osmislili prvu spravu za prisluskivanje, prisluskuju sami sebe, jedni druge, prisluskuju sve zivo, i sad se kao neko cudi, a tih skandala sa prisluskivanjem bilo je do sad stotinu. Nego se lafo nadigne frka kad to dospije u javnost, pa onda kao svi na sav glas vicu "To se ne smije!", i cim narod zaboravi, idemo dalje. E eto Njemacka ne prisluskuje nikoga, i njihove tajne sluzbe su bile umjesane u ratove na balkanu, to je dokazano, i sad se neko pravi posten. Nego, da su pametni, dali bi i nama pokoji snimak na youtube, da se i mi malo zabavljamo, nista zanimljivije nego slusati te presretnute razgovore, prisluskivane, itd. Da nije toga, kako bi mi ikad culi Ratka Mladica kako pjeni i dere se "Tuci Velušiće!"...
Istina, ali sve dok to nije izašlo crno na bijelo, moglo se negirati, iako su sve europske zemlje odlično znale da su pod lupom NSA bez obzira što su saveznici. Postojalo je ono što se zove "plausible deniability". Sa dokazima koji su procurili, špijuniranje je postalo činjenica a ne glasina i vlade širom svijeta moraju reagirati, inače će izgubiti povjerenje svojih državljana. Šta misliš da se nalazi ispod Ambasade SAD u Sarajevu? Sigurno jedna od najvećih prislušnih stanica u Europi, ako ne u svijetu. Ali bez dokaza svi se možemo praviti da takvo što ne postoji.
Što se tiče našeg prisluškivanja srbo-četničkog agresora u ratu, to je za očekivati jer se radilo o neprijatelju i oni su odlično znali da su im sredstva radio-veze prisluškivana, baš kao što je i ARBiH očekivala da VRS prisluškuje njih. No prisluškivati saveznike je škakljivije, iako to svi rade. NSA prisluškuje svakoga, čak i vladine dužnosnike u SAD, što je sada i dokazano. Mossad prisluškuje Amerikance, iako su im oni jedino osiguranje opstanka. Njemačka sigurno prisluškuje druge europske zemlje itd.
Prikaži sve komentare (56)