Zamislite da Nijemci organizuju doček, paradu, feštu, nekom HItlerovom oficiru, nacisti, koji je učestvovao u ubistvima i ostalim nedjelima, sigurno bi izazvalo zgražavanje svijeta i osude sa svih strana. Ovako se radi o BiH pa niko neće obratiti pažnju. Svi koji podrže ovo, koji se obraduju Momčilu, sutra bi opet, da im se pruži prilika, počinili agresiju i upravo je u tome sva ironija bosanskog lonca.
Ne valja ti ovo poredjenje sa Hitlerovim oficirima, jer mi Srbi smo se borili protiv nacista, a tvoji su u "Handzar diviziji" i ostalim ustaskim jedinicama bili Hitlerovi vojnici i oficiri. U ovom zadnjem ratu, mi smo opet bili protiv novih "nacista" Amerikanaca, a vi ste im opet vjerno sluzili. Dedo ti se sad okrece u grobu. Rugas mu se Hitleru.
@zakzak Srbi su zajedno sa Jevrejima zavrsavali u vasim koncentracionim logorima, dok su tvoji sa "Handzar" divizijom i ostalim nacistima napadali Staljingrad. Ruzno je sto se sad odricete svoje bogate nacisticke proslosti. Nisu vam dede dzaba ostavljali kosti po ruskim stepama, Blajburgu, itd.
Prikaži sve komentare (318)