Nameti, nameti, nameti i samo nameti! Da li neko razmišlja o povećanju minimalne bruto satnice i povećanju kupovne moći građana, kako bismo mogli servisirati sve postojeće i ko zna koje nove namete!? P.S. Kako perfidan način punjenja budžeta, usvaja se Zakona o požaru i vatrogastvu, kroz koji se elegantno i suptilno provlači odredba, koja povlači između ostalog i poskupljenje obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti!
P.S. Sjetimo se Senatorice Mikulski (SAD), koja je radila na izradi nacrta nadopune rezolucije H.R.933, odnosno dijela koji federalnim sudovima ukida ovlasti nad slučajevima u kojima su se trebali izjasniti o zakonitosti GMO i GE, a sve pod lobijem firme Monsanto. Znate šta su odgovorili zastupnici Demokratske stranke, koji su glasali za Zakon: "..tvrde kako nisu znali da je dodan sporni dio koji legalizira tako delikatno pitanje, a senatorica Mikulski se brani kako ona nije unijela nikakve promjene u nacrt dok se nalazio u njenom uredu." Naši zastupnici odlično prepisuju manire, zapadnim im uzora, svi nešto usvajaju, a kao niko ne zna šta je usvojeno..
@turčin ...monsanto "suptilno" radi na regulisanju / kontroli porasta svjetske populacije...dr. mengele, suštinski...a američki senat je štala političkih grla...uđeš, izabereš, "rečeš" šta će pričat', na izlazu platiš...bez fiskalnog računa :)...pogledaj kako je bedžet pakoli to činio...
Prikaži sve komentare (14)