Vec mogu zamislit komentare "neka im, zasluzili su" i slicno. Amerikanci koji imaju najstroze zatvore na svijetu i najvise zatvorenika na svijetu imaju takodjer i skoro najvecu stopu kriminala na svijetu. Skandinavske zemlje, gdje su zatvori onakvi kakvi trebaju da budu, gdje bitnija rehabilitacija od besmislene kazne imaju najmanju stopu kriminala na svijetu. Pametnom dosta!
A sta je sa svim koji su nevini zatvoreni, pa cak i ubijeni? Takvih slucajeva sigurno ima vise nego slucajeva kao sto je Breivik. I sta sa Breikvikom? Mislis da je dobio premalu kaznu? Nije, dobio je 20 godina, nakon 20 godina novo sudjenje, ako se ustanovi da nije rehabilitovan, ako jos uvijek drzi fasisticke stavove, ide opet 20 godina. Bolji sistem od americkog u svakom slucaju. Znas sto? Jer ovaj funkcionise, a americki nikada. 80% americkih zatvorenika su u zatvorima bili vise puta, cim izadju opet se vrate u kriminal i vracaju se u zatvor. Dok u normalnim zemljama (Skandinavija) se to nikad il skoro nikad ne desava.
Pa znas li sta je razlog za ovo sto si rekao ? Jedan jedini razlog je klasna jednoakost. U skandinaviji svi IMAJU i nema kriminala...na Kubi svi NEMAJU i opet nema kriminala ili u Vijetnamu gdje isto svi NEMAJU...gdje god postoje klasne razlike i jedni se raspiaju a drugi umiru od gladi, bit ce kriminala.
Prikaži sve komentare (79)