Hrvatskoj SAD nisu poslale lordove Karingtona i Ovena (sa Stoltenbergom), sa kartama u rukama da podijele Bosnu. Hrvatska nije imala Dejtonski sporazum, da je podijeli i vječito zakuje u toj podjeli bez ikakve šanse za poboljšanjem. Hrvatske interese je branila Njemačka (produžena ruka SAD). Ako uzmemo ovo u obzir, a Bajden sve ovo zna, ovo je jedna velika blamaža i podrugivanje.
čekaj mirsade letgendo. znači-na kraju-tko je sve dijelio bosnu? amerikanci uz tihu potporu rusa, karington i oven, njemačka,marsovci i štromfovi, milošević i tuđman. alija ni slučajno. svi je dijelili a podijelili nisu. mjesecima slušam na ovoj stranici da su bosnu dijelili milošević i tuđman, a sad evo i amerika i njemačka i karington i oven a sutra će neku napisati da si je dijelili i kiro gligorov i georgi dimitrov pa čak i pokojni jaser arafat
Milošević je bio godinama u SAD, a njegov veliki prijatelj David Rokfeler. Tuđman je, kako sam već pisao, dobio 50 miliona dolara za predizbornu kampanju, od američkog Kongresa. SFRJ je razbijena kao još jedna od socijalističkih zemalja, a pošto je u svoje vrijeme bila ekonomski uspješna, politički nesvrstana, zato je i morala nestati. Savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Kartera, Zbignjev Bržežinski izjavio je kako su SAD namamile Ruse u Afganistan (a Karterova odluka da u julu 1979.g. odobri novčana sredstva za opoziciju u Afganistanu to potvrđuje). Nakon što su Rusi vojno upali i intervenisali u Afganistanu, Bržežinski je svom šefu (Karteru) poslao poruku "da su Rusi dobili svoj Vijetnam". Sve ovo pišu zapadni izvori (intervju je Bržežinski dao francuskom magazinu), tačnije Čarmels Džonson u knjizi Blowback (povratni udar).
Prikaži sve komentare (53)