ovo je cisto politicko pitanje. treba prvo srediti trziste rada, pa onda obrazovni sistem. palamuditi o upisima na fakultete i zavrsavanju istih, dok se u 90% slucajeva zaposljavaju, ne pametni i sposobni, nego glupaci sa vezama i stelama, nema smisla. treba prvo rijesti tekuce probleme vezane za trziste rada. zasto svi zmire na cinjenicu da se u telekomu ili elektroprivredi radno mjesto placa po 10.000 KM. I kad imas 10 milja, ako nisi bosnjak, a "veza" ti je bosnjak, ako nisi hrvat, a "veza" ti je hrvat mozes se pozdraviti sa poslom. U ovakvim okolnostima, nikakve analize se ni ne mogu napraviti, kada ne mogu dati realan odgovor. A ironija svega toga je da najbolje zive frizerke, manikirke i ekipa. Ova moja sto mi nokte radi, zena svaki mjesec 3 - 4 hiljade neto zarade obrne, pa vi vidite...
Cura probudi se. Ti o kojima ti pričaš se zapošljavaju u javnom sektoru. Jesi li ikad pomislila da na zapadu radi manje od 15 % ljudi u javnom sektoru? Jesi li ikada pomislila da je vlasnicima tvrtki svejedno jesi li im rođak ili nisi dok im donosiš zaradu. Jesi li ikad sebe zamišljala kako radiš u kompaniji i kako ti se od tvog rada dijeli plaća? Izgleda da samo zamišljaš kako će ti tata srediti posao u općini da tamo udaraš pečate u pauzi između dvije kave. Od toga izgleda i potiče sav tvoj revolt.
Usput zašto ti ne manikiraš nokte pa ćeš i ti imati 3000-4000 zarade. Imam osjećaj da ti je to iz poniženja raditi. Zato mećeš nikad ni imat 10000 za štelu u elektroprivredi.
Prikaži sve komentare (61)